НОВИНИ

Папа Франциск ще направи своето великденско обръщение при закрити врата

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
08:19, 12.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова хората - да не се "поддават на страха" от коронавируса. В снощната си служба той се обърна с молба към хората - да бъдат "пратеници на живота във време на смърт". Днес водачът на Римокатолическата църква ще направи своето великденско обръщение на церемония при закрити врата.

Премиерът на Италия Джузепе Конте похвали папата за неговия "жест на отговорност" при отбелязването на католическия Великден без присъствието на множество вярващи. Много свещеници по света последваха този пример и извършват служби в църквите без струпване на хора.

Над милион и 700 хиляди достигна броят на регитрираните заразени с COVID-19 в общо 193 държави. Броят на смъртните случаи в световен мащаб от новата пандемия коронавирус надхвърли 107 хиляди. Съединените щати са регистрирали най-много починали от заразата - близо 20 хиляди, с което изпревариха Италия в тъжната статистика. В Южна Калифорния медицински сестри и санитари протестират срещу липсата на професионални маски и защитни средства.

Китай регистрира 99 заразени за денонощие, като повечето са хора, пристигнали от чужбина. Броят на хората, заразени с новия коронавирус в Бразилия, надхвърли 20 000. Канада прие мащабна икономическа програма срещу пандемията. Акцентът в мерките е субсидия от 75 процента за заплати с продължителност три месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън победи на първичните избори на демократите в Аляска
Джо Байдън победи на първичните избори на демократите в Аляска
Цветница е!
Цветница е!