НОВИНИ

По-топло и по-слънчево време днес, температури до 30°

топло слънчево време температури 30deg
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 25.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около и след обяд ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за обилни валежи и градушки има в Североизточна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, като най-топло ще е в региона на Пловдив – около 30°.

По Черноморието ще е слънчево, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, предимно по северното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 24 и 26°, а температурата на морската вода ще е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънчево ще е до обяд и в планините, но по билата и върховете ще има условия за мъгли. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Максималните температури по високите върхове ще се повишат и ще са между 8° и 10°. В курортите – от 14° на Алеко, до около 23°, 24° в Банско и Добринище. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

В петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но превалявания ще има на малко места. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°. През почивните дни само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
128 нови случая на коронавирус при 3016 проби
128 нови случая на коронавирус при 3016 проби
Тренировъчен полигон за реакция при наводнения в София
Тренировъчен полигон за реакция при наводнения в София