НОВИНИ

По-топло време утре, температурите ще са между 20° и 25°

bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 22.10.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Поредно, но за момента последно утро с райони с температури около нулата и слани имаше през днешния ден. Очакванията са утре сутринта да бъде по-топло, с температури в по-голямата част от страната между 3° и 8°.

Минималните температури на морския бряг - от 8 до 12°. До обяд на места в котловините и по поречията ще има се образува мъгла или ниска облачност.

През деня отново ще преобладава слънчево време, в низините , котловините и около водните басейни - със сутрешни мъгли, на места - и по-трайни и там температурите ще останат по-ниски, но в повечето райони се очакват максимални стойности между 20° и 25°, в София - около 22°.

22 градуса се очаква да достигне температурата и в Боровец, 21 на Пампорово, 18 градуса на Алеко - слънчево и необичайно топло за това време от годината време в планините, с температури, по-високи от тези в равнините части от страната.

Причина за тази добре изразена температурна инверсия е обширна област от високо атмосферно налягане, която определя времето на Балканите, включително и у нас, а преносът на по-топъл въздух във височина допълнително създава условия за образуване на инверсионна облачност и по-трайни мъгли.

За разлика от безоблачното време на Балканите, плътни облаци покриват и в момента Франция и Пиринеите, където валежите ще продължат и утре, а температурите там ще останат по-ниски от обичайните за сезона. Ще вали и в Германия, и в северните части на Британските острови.

Ще продължи да вали и в много райони на Скандинавския полуостров, като в най-северните части ще превалява сняг. По-топло, в сравнение с днес, слънчево, със сутрешни мъгли ще бъде времето на Балканите.

Предимно слънчево, с намалена видимост в часовете преди обяд, ще се задържи и у нас, и в събота. В следобедните часове облачността ще се увеличава и през нощта срещу неделя се очакват и валежи, все още главно в Западна България. В неделя ще вали и в източната половина от страната. Ще започне и захлаждане, което ще продължи и в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-строги правила за абортите въвежда Полша
Още по-строги правила за абортите въвежда Полша
Недоволство срещу проект за добив на злато в Болярово
Недоволство срещу проект за добив на злато в Болярово