НОВИНИ

Почина барабанистът на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс

почина барабанистът bdquoролинг стоунсldquo чарли уотс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:13, 24.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
По света
Слушай новината

Барабанистът на легендарните „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс почина на 80-годишна възраст, съобщиха световни медии.

Той е починал седмици след спешна сърдечна операция, съобщава "Дейли Стар".

Трагичната новина идва само седмици след като музикантът се оттегли от турнето на групата в САЩ "No Filter" след спешна операция на сърцето, която според неговия говорител, е била „напълно успешна“. Чарли, смятан за един от най-големите рок барабанисти, се отдаде по препоръка на лекарите на седмици „почивка и възстановяване“.

Смъртта на Уотс оставя Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд като останалите членове на "Ролинг Стоунс", но и бившите членове на групата Бил Уайман и Мик Тейлър.

„Стоунс“ го очакваха да се върне за честванията на 60-годишнината на групата през 2022 г., когато те ще издадат първия си албум с оригинални песни след 17 години. Но за съжаление Чарли си отиде, преди да успее да се присъедини към съгрупниците си, потвърди днес неговият лондонски говорител Бернард Дохърти.

Той заяви в изявление: „С огромна тъга съобщаваме за смъртта на нашия любим Чарли Уотс. Той почина мирно в лондонска болница по-рано днес, заобиколен от семейството си. Чарли беше скъп съпруг, баща и дядо, а също и член на "Ролинг Стоунс", един от най-големите барабанисти на своето поколение".

„Ролинг Стоунс“ (The Rolling Stones) са английска рок група, създадена в Лондон през 1962 г. Първият оригинален се състои от Брайън Джоунс (китара, хармоника), Иън Стюарт (пиано), Мик Джагър (водещ вокал, хармоника), Кийт Ричардс (китара), Бил Уайман (бас) и Чарли Уотс (барабани).

Динозаврите са в списъка на най-великите рок групи на всички времена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В сряда ни очакват валежи
В сряда ни очакват валежи
Проектът "Четиримата пианисти" се завръща
Проектът "Четиримата пианисти" се завръща