НОВИНИ

Полицаи протестираха на професионалния си празник

Вера Александрова
от Вера Александрова
13:59, 05.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

В деня на професионалния си празник Синдикалната федерация на служителите в МВР организира протест. Недоволните полицаите настояват за промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в министерството, която според тях пречи, а не защитава интересите им. От синдиката заявиха, че с министър Младен Маринов и с професионалното ръководство на МВР имат добър диалог.

Протестиращите смятат, че въпреки усилията, които полагат, системно са потърпевши от неспособността на Дирекция „Правно-нормативна дейност" да предложи адекватни решения на проблеми им. И дадоха и конкретни примери от работата си.

"Ощетени сме в полагането на извънреден труд след определените лимити. След като приключат тези лимити колегите полагат един труд, който в края на годината като го изчислим се равнява на 100-150 часа, който нито се компенсира, нито се заплаща, заяви Вергил Христов - заместник-председател на СФСМВР.

СНИМКИ: БГНЕС

Албена Предоева, член на УС на СФСМВР коментира, че като служител на Института по криминалистика се явяват като вещи лица в съдебни заседания. Благодарение на тази дирекция в момента министерството иска да ги съди за възстановяване на суми, които са получавали при явяването си за защита на експертизи. Те твърдят, че тези пари се полагат на министерството, каза Предоева.

Вергил Христов настоя за смяна на директорката. Недоволните показаха, че търпението им свършва и ще се борят докрай, за да се промени стила на работа в администрацията, допълни той.

Валентин Попов - председател на СФСМВР: Имаме добър диалог и достатъчно добра чуваемост с министър Младен Маринов и съм убеден, че този преговорен процес ще продължи вече доста по-конкретно, отколкото започна с надеждата, че резултатът също ще бъде толкова добър и няма да се забави твърде много във времето.
Протестът се проведе в градинката на църквата "Свети Седмочисленици" пред МВР. За да се спазят изискванията за дистанция заради коронавируса, предварително бяха подредени конуси, до които полицаите застанаха по време на протеста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват прокурор за хулиганство. Гешев възмутен от поведението на подчинения си
Разследват прокурор за хулиганство. Гешев възмутен от поведението на подчинения си
9 нови случая на коронавирус в Пазарджишко за последното денонощие
9 нови случая на коронавирус в Пазарджишко за последното денонощие