НОВИНИ

Последен ден преди вота в Германия

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:07, 24.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Предстоящите ключови избори в Германия ще се проведат в неделя - снощи се състоя последният дебат между кандидатите за канцлер на страната.

Християндемократическият и Християнсоциалният съюз бяха представени като отделни формации, въпреки, че в надпреварата за поста участват с общата кандидатура на Армин Лашет.

Наред с вътрешнополитическите въпроси бяха засегнати и външнополитически теми, като напрежението между Франция, САЩ и Австралия - заради пакта за сигурност АУКУС и газопровода "Северен поток 2".

"Газпром": "Северен поток 2" е напълно завършен

Лашет заяви, че незабавно ще спре проекта "Северен поток 2", ако Русия постави под въпрос сделката, сключена с Германия. Той призова за силна Европа с общи, включително и военни проекти.

Според кандидата на социалдемократите Олаф Шолц, който има лека преднина пред консерватора Лашет, ако Европа иска да бъде чута, гласът ѝ трябва да е единен. Послдната предизборна изява на оциалдемократичеката партия ще бъде в Кьолн.

Посестримите ХДС/ХСС последно ще агитират избиратели в Мюнхен, където ще се включи и Ангела Меркел.

Изборите в Германия през следващите дни ще следят специалните пратеници на БНТ Десислава Апостолова и Станислав Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лисици по улиците: Защо дивите животни влизат в градовете?
Лисици по улиците: Защо дивите животни влизат в градовете?
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев събира средства за нов физкултурен салон
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев събира средства за нов физкултурен салон