НОВИНИ

Делото за смъртта на Милен Цветков: Какво разказаха свидетелите

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:41, 26.02.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Последните минути от живота на Милен Цветков описаха днес свидетели по делото за катастрофата, при която журналистът загина. Подсъдим за инцидента е Кристиан Николов. Спорен се оказва въпросът дали той е оказал помощ на Цветков след фаталния удар.

Всички свидетели твърдят, че след удара Милен Цветков е бил в съзнание и с предпазен колан зад волана на автомобила си. Излязъл от колата сам и казал, че е добре. С подкрепата на двама от свидетелите стигнал до близкия бордюр, където седнал. Няколко минути по-късно Цветков вече се почувствал зле. Тогава го сложили да легне. И тук започват противоречията - дали подсъдимият Кристиан Николов е помогнал на Цветков - с какво и как.

"Аз мисля, че няма разминаване, защото това са хора, които никой от тях не е свързан с другия. Там, където са съпрузи, много често показанията на единия, влияят на другия", изтъкна Константин Симеонов, адвокат на Кристиан Николов.

Според всички свидетели някой е дал вода на Милен Цветков, но никой не е видял кой. Само приятелката на Кристиан Николов твърди, че именно той е сторил това. Симона Ценкова твърди още, че Николов е подложил и обувка под главата на Цветков, но повечето други свидетели не са видели подобно нещо.

"Дали е налице хипотезата, че е направил всичко възможно да помогне на пострадалия ще прецени съда накрая. Имаше един свидетел, който каза действително, че е сложил обувката си под главата му. Дали това е помощ ще каже съдът със съдебния си акт", каза Менко Менков, адвокат на наследниците на Милен Цветков.

Според повечето свидетели след катастрофата Кристиан Николов и спътниците му първо търсили нещо в тяхната кола, а след това подсъдимия отишъл при Цветков, за да види какво е състоянието му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП поиска "Спутник V", от ГЕРБ ги обвиниха в саботаж
БСП поиска "Спутник V", от ГЕРБ ги обвиниха в саботаж
От 1 март се разрешават присъствените учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания
От 1 март се разрешават присъствените учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания