НОВИНИ

Поспишил се справи с Милман за място на полуфиналите

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 13.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
поспишил справи милман полуфиналите

Високият канадец отстрани Милман след 6:3, 6:2 за 73 минути, слагайки точка на сезона за австралиеца Милман, който се беше устремил към втора поредна титла от сериите ATP 250, след триумфа в Нур-Султан наскоро.

Ключът към успеха на Поспишил се оказа неговото най-силно оръжие, сервисът. Шампионът на двойки от Уимбълдън 2014 с Джак Сок, реализира 5 аса и спечели 24 от 28 точки на първи сервис.

Така канадецът ще играе на втори полуфинал през настоящия сезон, след като през февруари достигна до последните четири в Монпелие, Франция. Тогава дори той игра и във финала на турнира, където отстъпи на Гаел Монфис.

В първия сет Поспишил реализира два пробива, които му осигуриха аванс от 5:1 гейма. Третият поставен Милман върна единия от тях, но за повече нямаше сили и така след 6:3 канадецът беше само на сет от финала.

Във втората част Вашек, понастоящем 74-ти в света беше дори по-убедителен, печелейки с 6:2. Австралиецът този път избегна ранен пробив, за да поведе с 2:1, но след това Поспишил спечели пет поредни гейма, с които затвори мача.

Така, днес от 18 часа канадецът ще играе с Ришар Гаске за място на финала в събота. Двубоят е с начален час не преди 18 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ришар Гаске попълни финалното каре в София
Ришар Гаске попълни финалното каре в София
Управляващи и опозиция се скараха заради Закона за личната помощ
Управляващи и опозиция се скараха заради Закона за личната помощ