НОВИНИ

Повече слънце днес, температурите ще са между 7° и 12°

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 26.03.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, с максимални температури предимно между 7° и 12°. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от северозапад.

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, малко по-високи по Черноморието, а в София около минус 2.

Утре ще бъде слънчево и по-топло от днес. Максималните температури ще са между 14° и 19°, по морското крайбрежие около 12 - 13 градуса. По-късно вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Слънчево ще е и в планините. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще се повишат и ще са около минус 3, минус 4 градуса по върховете, а в курортите от 3 до 6 градуса в Банско, Боровец и Пампорово, а на Алеко около минус 1°. Остава в сила опасността за лавини извън обработените ски писти.

Не само у нас, навсякъде на Балканите ще бъде слънчево и топло. След обяд от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи без валежи.

И утре ще е предимно облачно и с валежи над по-голямата част от Европа. Дъжд ще вали над страните от Бенелюкс, Германия, Дания и Западна Полша. В Бавария, в района около Алпите и в Норвегия ще превалява предимно сняг. Предимно слънчево ще е в Южна Франция, Пиренейския полуостров и Западното Средиземноморие.

У нас в близките дни ще е предимно слънчево, на места с променлива облачност. В неделя са възможни и слаби превалявания, вече само от дъжд. Във вторник и сряда ще се заоблачи и в сряда на много места в страната ще превали дъжд. Дневните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След референдума в Обзор: Жителите не трябва да подменят документите си
След референдума в Обзор: Жителите не трябва да подменят документите си
Италия загря за България с 11-ти пореден успех в квалификации
Италия загря за България с 11-ти пореден успех в квалификации