НОВИНИ

Премиерът Борисов проведе телефонен разговор с германския канцлер Меркел

борисов меркел изборната победа признание водената вас политика​
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 19.11.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел.

Двамата правителствени ръководители обсъдиха темите на предстоящото видеоконферентно заседание на лидерите на Европейския съюз тази вечер.

Българският премиер изрази задоволство от доклада на Германското председателство на Съвета на ЕС относно напредъка по координирания подход на ЕС в отговор на пандемията. Борисов подчерта, че Европейският съюз трябва да продължи пътя си на единство в борбата с последиците от вируса.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на канцлера Меркел за постигнатото от Германското председателство споразумение с ЕП за следващата Многогодишна финансова рамка и за Пакета за възстановяване.

Премиерът Борисов изрази надежда рамката и решението за собствените ресурси да бъдат одобрени възможно най-бързо от Съвета на ЕС, за да може държавите членки да се възползват от тези инструменти и финансови ресурси навременно и пълноценно в борбата с вируса и последиците от него. Българският министър-председател беше категоричен, че сега е моментът да покажем на нашите граждани, че можем да се обединим и да действаме заедно. Борисов посочи, че предложеният пакет за МФР и „Следващо поколение ЕС“ е балансиран и приемлив за страната ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обществените телевизии на България и Гърция със съвместни инициативи
Обществените телевизии на България и Гърция със съвместни инициативи
Протести в Полша срещу абортите и реакцията на властта на COVID кризата
Протести в Полша срещу абортите и реакцията на властта на COVID кризата