НОВИНИ

Борисов: И аз искам оставката на Радев - това е демокрацията

Николай Минков
от Николай Минков
12:32, 10.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов поиска президентът Румен Радев да подаде оставка, докато разглеждаше пораженията от пожарите край Лесово, защото според него - това е демокрацията.

По-късно във Фейсбук страницата си той написа, че няма да допусне напрежение и сблъсъци на протестите и няма да позволи да пострадат протестиращи и полицаи.

За първи път от началото на протестите премиерът поиска и държавния глава да се оттегли, в отговор на въпрос за собствената му оставка.

Бойко Борисов- министър-председател: И аз искам оставката на Радев. Аз искам оставката. Даже на Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години. Всеки иска оставка на някой, един може да иска на Лозан Панов, на Радев, трети на Борисов.

Според премиера обаче, оставките не решават проблемите.

Бойко Борисов- министър-председател: Затова Конституцията, демокрацията и правовата държава е казала - провеждат се избори. На изборите се явяват политически партии.

Той увери, че МВР няма да упражнява сила срещу блокади и палаткови лагери.

Бойко Борисов- министър-председател: И затова съм разпоредил: Със сила няма да бъдат премахнати, има процедури в държавата, мислим какви ли не... И полицаите имат майки, които ги чакат да се върнат от дежурство живи и здрави.

Протестите премиерът коментира така.

Бойко Борисов- министър-председател: Има едни политически формации зажаднели за власт, ама и те не знаят за каква власт, просто не знаят, тях не ги коментирам, има го в политическата игра. Но има деца, 15-16 -17 годишни. Затова видяхте какво се случи в Берлин, Париж, Вашингтон, Москва.

Посланието и снимката с внуците си публикувани вчера във Фейсбук, премиерът обясни така.

Бойко Борисов- министър-председател: Най-добре да си сверяваме нещата с децата. Те са най-чисти, най-точни.

Според Борисов напрежението около конференцията на ГЕРБ миналата седмица е създадено от провокатори.

Бойко Борисов- министър-председател: Когато една партия по целия си ред и законност е свикала конференция, работна, спазвайки пандемичните мерки, на открито, тези които идват да препятстват, това са провокатори.

И попита кога ГЕРБ са правили провокации пред централите на БСП или на "Да, Българя!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лясков премина в Олимпия Любляна
Лясков премина в Олимпия Любляна
Обрад Томич отново ще играе в Академик (Пд)
Обрад Томич отново ще играе в Академик (Пд)