НОВИНИ

Прокуратурата образува дело за незаконно записване на премиера. Назначена е експертиза на записите, за които се твърди, че са с Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 03.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Разследване за незаконно записване и заснемане на министър-председателя е образувано в Софийската градска прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Назначена е експертиза на първия изтекъл запис на разговор на Бойко Борисов.

Изследват се още видеозаписът от резиденцията на премиера, както и разпространения преди дни запис на разговор, за който се твърди, че е между Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

В прокуратурата вече са предадени поисканите от НСО материали. Разпитан е и доскорошният началник на службата ген. Красимир Станчев.

Сигнал до прокуратурата за разследване на съдържанието на първия запис пък подаде лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

СНИМКА: БГНЕС

Той подчерта, че сигналът е до всички прокурори, защото трябвало да бъдат разследвани и твърдения на Борисов за съгласуване на акции с прокуратурата, което засягало бившия главен прокурор Сотир Цацаров и настоящия Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лампард очаква решението на Уилиан в следващите дни
Лампард очаква решението на Уилиан в следващите дни
Стадионът на Локомотив (Пд) може да приема международни срещи
Стадионът на Локомотив (Пд) може да приема международни срещи