НОВИНИ

Протестно шествие под надслов "Не на диктатурата" в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 07.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Полицията в Пловдив премахна палатковия лагер на протестиращите. Няма задържани след акцията тази сутрин, но ще бъдат глобени 36 души, отговорни за блокирането на движението.

И тази вечер протестиращи се събраха пред сградата на Община Пловдив. Тази вечер мотото на недоволните е "Не на диктатурата!".

На шествие от главната улица протестиращите се отправиха към сградата на МВР - Пловдив. Там те скандираха за оставката и на вътрешния министър Христо Терзийски заради акцията по премахването на палатковия лагер в града тази нощ.

Недоволните ръкопляскаха на полицейския кордон пред дирекцията на МВР в Пловдив и заявиха, че протестират и заради тяхното бъдеще.

Само 8 часа просъществува спонтанно създаденият палатков лагер. Много от протестиращите получиха актове за нарушение на Закона за движение по пътищата.

От полицията обясниха, че премахването на палатките е разпоредено след сигнали на телефон 112, тъй като граждани се оплакали от шума и блокирането на движението. Полиците бяха категорични, че при нов опит за затваряне на кръстовища ще действат по същия начин.

Междувременно в Пловдив започна събирането на средства, с които да бъдат платени глобите на протестиращите от палатковия лагер.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести и разкрития след експлозията в Бейрут
Протести и разкрития след експлозията в Бейрут
30-и ден на протести в София - нови блокади на Орлов мост, Министерския съвет и Ректората (ОБЗОР)
30-и ден на протести в София - нови блокади на Орлов мост, Министерския съвет и Ректората (ОБЗОР)