НОВИНИ

Освободиха движението и в двете платна на АМ "Марица"

bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 04.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Движението по автомагистрала "Марица" посока Турция, където беше блокадата край "Капитан Андреево", беше пуснато минути след 22:30 ч.

Към 23:20 ч движението беше освободено от протестиращите и в другото платно на магистралата.

На тръгване, протестиращите раздадоха бутилки с минерална вода на полицаите, които охраняваха блокадата.

Движението беше пуснато след като полицията успя да избута палатките на протестиращите, а тировете и автомобилите ги заобикаляха и преминаваха с повишено внимание.

Адвокат Николай Хаджигенов, организатор на протеста: Нямаше напрежение между нас и хората, които пътуваха. Пуснахме всички малки деца, имаше болни възрастни хора, пуснахме всички. Лично предложих на униформените да дръпнат колите назад, след като се разредиха достатъчно, но не го приеха. Сега ме избутаха от платното. Аз затова дойдох, да ме избутат, да ме набият и след това да ме задържат. В момента, в който си тръгнете, ще бъде задържан.

Към 23 ч няма нито един задържан. Протестиращ се е оплакал, че по време на избутването от полицията е бил ударен в крака.

Палатковият лагер на магистралата е бил разпънат около 20 ч. вечерта, след което се образуваха километрични колони. Движението беше отбивано още от Харманли.

Акцията не беше публично обявена, но според свидетели, полицията е знаела за нея, тъй като още в ранния следобед полицейското присъствие е било засилено с патрулни коли.

Автор: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И слънце, и гръмотевични бури днес
И слънце, и гръмотевични бури днес
Над 70 жертви и над 3700 ранени след експлозията в Бейрут
Над 70 жертви и над 3700 ранени след експлозията в Бейрут