НОВИНИ

Радан Кънев: Обединение на новия проект на Петков и Василев и ДБ дава шанс за победа

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 19.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Политика
Слушай новината

Общественият интерес е от едно съвместно явяване на изборите на тези две формации - новият проект на Кирил Петков и Асен Василев и "Демократична България", това дава шанс да има победа на реформаторските политически сили или "Коалицията на почтените". Чрез техния проект, с новите хора, които привличат, в едно сътрудничество с "Демократична България", може да бъдат спечелени изборите и още в първия управленски мандат да се създаде стабилно правителство, правителство на промяната. Това заяви в предаването "Говори сега" Радан Кънев, евродепутат и заместник-председател на ДСБ.

По думите му е необходим разговор между политическите лидери на двете формации, който не следва да се води през медиите или Фейсбук.

Според Радан Кънев тази цел се постига чрез обединение.

Петков и Василев ще се стремят към управлението на страната, разговарят с партии за коалиция мандатоносител

"Виждам поле за диалог по пътя на преговорите между лидерите, няма леви и десни цели в политиката. Проектът, който създават г-н Петков и г-н Василев, и "Демократична България" са политически сили в това, което в Европейския съюз се нарича центристко пространство, дали е ляво-център, дали е дясно- център, това е широкото мнозинство, което води Европа напред", добави Радан Кънев и подчерта, че Петков и Василев са с голям опит в бизнеса.

Радан Кънев коментира още, че задължителната ваксинация ще бъде вредно решение за България, тъй като българите имат нулево доверие в институциите.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драма в края донесе успех на Манчестър Юнайтед
Драма в края донесе успех на Манчестър Юнайтед
Сърбия първа в Европа и втора в света по брой новозаразени с COVID
Сърбия първа в Европа и втора в света по брой новозаразени с COVID