НОВИНИ

Рафаел Надал: Никой не е непобедим

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 27.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 3 Рафаел Надал обяви, че никой не е непобедим преди началото на Откритото първенство на Франция в неделя, където испанецът е фаворит за рекордна 14-та титла.

Краля на клея има 100 победи и едва две загуби на Ролан Гарос от дебюта си през 2005 година насам, но заяви, че не е застрахован от поражение.

"Никой не е непобедим, на нито един корт. През тази година отпаднах рано в Монте Карло и Мадрид. Надявам се да не загубя на Ролан Гарос, но всичко, което мога да направя, е да се боря", коментира Надал пред АФП. Левичарят от Майорка все пак стигна до две титли на клей тази пролет, побеждавайки Стефанос Циципас на финала в Барселона и Новак Джокович в решаващия мач за трофея в Рим.

"Ролан Гарос е много специално място за мен. Няма значение дали съм фаворит или не. Важното е да играя добре, а който играе най-добре, ще има най-голям шанс за титлата. Моята цел е да съм този, който ще играе най-добре", допълни Рафа.

Жребият за Ролан Гарос ще бъде теглен в петък, а тъй Надал ще бъде поставен под номер 3, то е възможно той да се изправи срещу лидера в световната ранглиста Джокович още на полуфиналите.

Българското участие на турнира, както и развръзката в Париж, ще можете да наблюдавате на живо по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон призна "отговорностите" на Франция за геноцида в Руанда
Макрон призна "отговорностите" на Франция за геноцида в Руанда
Оранжев и жълт код за опасно време в петък
Оранжев и жълт код за опасно време в петък