НОВИНИ

Рома – Фейенорд е финалът в дебютното издание на Лигата на конференциите

ясни полуфиналистите лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:18, 06.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Рома и Фейенорд (Ротердам) ще определят първият носител на трофея в новосформирания турнира на УЕФА - Лига на конференциите.

Това стана факт, след като "римските вълци" постигнаха минимална победа с 1:0 при домакинството си на Лестър в мач реванш от полуфиналите на надпреварата. В герой за състава на Жозе Моуриньо се превърна Тами Ейбрахам, който отбеляза единственото попадение на митичния "Олимпико". Това се случи в 11-ата минута, когато капитанът на домакините Лоренцо Пелегрини центрира от ъглов удар в наказателното поле на "лисиците, а английският национал бе оставен непокрит и от близка дистанция с глава се разписа за 1:0. Рома продължава напред към финалния сблъсък с общ резултат 2:1 от двете срещи с Лестър.

В другия реванш от полуфиналите Фейенорд и Олимпик Марсилия завършиха при резултат 0:0 и по този начин тимът от Ротердам се класира за финала в Тирана с общ резултат от двете срещи 3:2 в полза на нидерландският тим. За последно селекцията на Арне Слот игра европейски финал през далечната 2002 година, когато надигра Борусия (Дортмунд) с 3:2 на своя "Де Кауп" във финала за Купата на УЕФА, който е предшественикът на Лига Европа.

Рома и Фейеноорд ще определят шампиона на дебютното издание на Лигата на конференциите в сряда, 25 май, от 22.00 часа на стадион "Еър Албания" в Тирана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия
Отбелязваме 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия
Aйнтрахт и Рейджърс ще спорят за трофея в Лига Европа
Aйнтрахт и Рейджърс ще спорят за трофея в Лига Европа