НОВИНИ

СДВР: На специални пунктове ще се проверяват съмнително изглеждащи лица на националния протест утре

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:00, 09.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Засилено полицейско присъствие и проверки на съмнителни лица са основните мерки на СДВР за обезпечаване на сигурността по време на утрешния национален протест.

Ще бъдат добавени повече пунктове за проверка след протеста миналия четвъртък. От полицията съобщиха, че два протеста в района на Триъгълника на властта са обявени по законовия ред, както и един нерегламентиран, организиран в социалните мрежи.

Проверките ще бъдат правени избирателно по преценка на полицаите. От СДВР не съобщиха колко ще бъдат пунктовете за проверка, нито колко униформени ще бъдат ангажирани.

Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: В сравнение с миналия път има значително увеличение на тези пунктове.

Засилено ще бъде полицейското присъствие около институциите в района на Триъгълника на властта.

Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: При необходимост ще бъдат проверявани обемисти багажи, лица със съмнително поведение за носене на забранени от закона предмети, такива, които могат да се използват против живота и здрaвето на хората или за причиняване на материални щети, както и пиротехника.

От полицията не съобщиха дали имат данни за подготвяни провокации, но заявиха, че ще бъдат готови да реагират.

Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР: Следите комуникацията, която тече в социалните мрежи, виждате там най-различни писания, така че сме длъжни да очакваме всичко.

От СДВР отрекоха да използват услугите на частни охранителни фирми за обезпечаването на сигурността по време на протестите. Апелираха гражданите да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред и да сигнализират полицията, ако забележат лица, извършващи груби нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подозират умишлен палеж заради мерките срещу COVID-19 в най-големия мигрантски лагер в Гърция
Подозират умишлен палеж заради мерките срещу COVID-19 в най-големия мигрантски лагер в Гърция
Български представители не са канени на представянето на състоянието на Механизма за сътрудничество и проверка в ЕП
Български представители не са канени на представянето на състоянието на Механизма за сътрудничество и проверка в ЕП