НОВИНИ

СДВР: Провокатори се опитват да контролират мирния протест (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 14.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Малки групички от провокатори се опитват да контролират мирния протест на гражданите, обяви на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

"Има данни за организираност. По моя опит - огромната маса излиза да протестира по свое собствено убеждение, но винаги се намира малцинство, което се опитва да провокира протеста. Ролята ни е да защитаваме правата на всички граждани, независими от тяхното мнение и политически пристрастия", настоя той.

Златанов благодари на протестиращите от снощи, които се обръщали към органите на реда, за да търсят съдействието им, за да премахнат от редиците на протеста, именно провокаторите.

"Благодарим на всички граждани, излезли да протестират по свое собствено желание. Това са хора, които отвътре нещо им е казало да излязат да протестират. Посланието ни е да не се подават на онези групички, те са видни за самите протестиращи. Снощи на няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които съзряха лица, създаващи напрежение. Благодарим на всички, които не се подават, протестират мирно и ги призоваваме да продължат така и в следващите дни. Отново първата редица на полицейски служители са със жилетки "Антиконфликт", допълни зам.-директорът на СДВР.

"Провокации и насилие от страна на униформени към протестиращи няма да има. Въпреки това публикуваните материали, които са вече достъпни за всички, потвърждават информацията на правоохранителните органи, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите. Ролята ни е да защитаваме правата на всички граждани, независимо от тяхното мнение и политически пристрастия", заключи Антон Златанов.

Вижте!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив призова да се допусне публика на баража със Славия
Ботев Пловдив призова да се допусне публика на баража със Славия
Американски съд разглежда жалбата на водещи ВУЗ-ове за студентските визи
Американски съд разглежда жалбата на водещи ВУЗ-ове за студентските визи