НОВИНИ

При спецакцията в Сливен: 6-ма от арестуваните вече са с обвинения, иззети са над 1 млн. лв. и 7 кг злато

bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 20.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Спецакция в Сливен. Иззети са над 1 милион лева и голямо количество злато. Има и шест обвинения за пране на пари.

Задържането на лицата е станало при съвместна акция на Сектор "БОП" – Сливен и ТД на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града.

Основната дейност на задържаните е контрабанден износ на цигари от България за Великобритания, където ги продавали на тройно по-високи цени. Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Веселин Гангалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Сливен, и главен инспектор Слав Добрев – началник сектор „БОП“ Сливен съобщиха, че съвместната акция е проведена през последните два дни. Претърсени са 12 адреса на територията на град Сливен и околността.

Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности, общата стойността на които възлиза на над 1 000 000 лв. 7 кг злато са били натъпкани в найлонови торби.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев добавиха, че дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България. Парите са били препирани чрез заложни къщи. Задържан е лидерът на групата, който е криминално проявен. Той разполага с много имущество и пет луксозни автомобила.

Три от обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа и предстои по отношение на тях да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен.

Вижте повече във видеото от Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заков и военният министър на РСМ: Готови сме да засилим сътрудничеството в областта на отбраната
Заков и военният министър на РСМ: Готови сме да засилим сътрудничеството в областта на отбраната
Константинова: 100% от потърсените пенсии са изплатени
Константинова: 100% от потърсените пенсии са изплатени