НОВИНИ

Слънчево време днес, в края на седмицата – отново валежи

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 16.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево.

В сутрешните часове в Горнотракийската низина ще има ниска облачност или намалена видимост. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, по най-високите върхове до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В петък, след слънчевото начало на деня, отново се очакват валежи и гръмотевици, главно в западната половина, а през нощта срещу събота - в Северна България. В събота – гръмотевични бури и валежи, в някои райони интензивни, ще има отново в почти цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява само на отделни места. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите гледат на първо четене актуализацията на бюджета
Депутатите гледат на първо четене актуализацията на бюджета
Пуснаха на свобода стрелеца срещу Роналд Рейгън
Пуснаха на свобода стрелеца срещу Роналд Рейгън