НОВИНИ

Столичани за ужаса от бурята: Стана страшно - коли и кофи плуват

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:20, 07.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

И в момента продължават акциите на аварийните екипи на Столичната община по отводняването и почистването на улици, подлези, домове и мазета от снощния порой, който се изля над София.

Тази сутрин столичната улица "Алеко Константинов" е превзета от калта. Хора със завързани торби и найлони по краката - така преминават по тротоарите.

Улицата е до "Перловската река", която снощи преля и блокира възрастна жена, живееща на приземен етаж.

Голяма част от автомобилите са блокирани и не могат да се движат, защото са наводнени, а водата е стигала до страничните им стъкла.

"Тази нощ страна много страшно, колите тръгнаха да плуват, боклукчийските кофи и те. Всичко плува, мазетата пълни, на съседа майка му остана в едно мазе - живее в приземен етаж и не може да излезе, вратите не се отварят, защото водата ги притиска. Добре, че дойде полиция и извадиха жената", разказа пред БНТ Недислав Николов, който живее на столичната улица.

"Надявам се общината да вземе крути мерки, защото това се повтаря за пореден път. Тук каналът не е изчистен както трябва", настоя той.

"86-та година беше още по-жестоко. Водата стигаше два метра. Още не съм видял майка си, настанена е при съседи", разказа синът на извадената от униформените възрастна жена.

"Беше наистина страшно, снощи от мазето водата излизаше навън по улицата. Вътре има електрически инсталации и слава богу, че не стана някаква беля", заключи той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава отводняването на тунела под "Лъвов мост"
Продължава отводняването на тунела под "Лъвов мост"
Премиерът Борисов пристигна на разпит в спецпрокуратурата (Снимки)
Премиерът Борисов пристигна на разпит в спецпрокуратурата (Снимки)