НОВИНИ

Стойка Кръстева пред БНТ: Най-важен е дългогодишният труд и екипната работа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 01.08.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
стойка кръстева бнт важен дългогодишния труд екипината работа
Слушай новината

Стойка Кръстева осигури втория медал за България от Олимпийските игри в Токио, след като се класира за 1/2-финалите в категория до 51 кг в боксовия турнир при жените.

Българката се наложи с 4:1 съдийски гласа срещу китайката Юан Чан, което ѝ осигури минимум бронзов медал от Игрите.

Минути след края на срещата Стойка сподели пред камерата на БНТ, че най-важен е дългогодишният труд и екипната работа.

Относно самия двубой срещу китайката родената в Добрич боксьорка заяви, че не е обърнала внимание на поведението на Чан и разковничето за успеха ѝ е била тактиката, изградена от треньора.

"Това го има в играта. Всеки противник си изгражда различна стратегия. В случая нашата беше по-добра и печеливша. Това е тактиката, която е изградена от моя треньор. Аз съм длъжна като състезател стриктно да я спазвам. Мисля, че успях да изпълня това, което ми е дадено като указания, и това, което ми беше казвано по време на мача. Това беше разковничето за успеха."

Стойка не скри амбициите си и за златен медал и допълни, че се чувства достатъчно подготвена.

Амбициите за златото тръгват от България. Тренирали сме достатъчно, много сме подготвени. Надявам се просто да покажем всичко, което сме изградили през всички тези години, а вече какъв ще е медалът, времето ще покаже.

Кръстева сподели и очакванията си за нейната съперничка в полуфинала - японката Цукими Намики.

"Познавам я. Повечето съперници в категорията са познати, но както виждате търсим всеки един вариант да ги гледаме в момента, тъй като е много трудно да се изгради стратегия, да се коригират нашите слаби страни и да се изолират техните силни страни, понеже няма къде да следим мачовете."

Накрая треньорът на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе помолен да направи оценка на представянето на своята възпитаничка до момента в турнира.

"Мисля, че с всеки един мач играе по-добре. Тя има богат арсенал от умения и техники и се радвам, че част от тях ги показа в днешния мач, особено в третия рунд. Тогава тя се поотпусна, знаейки, че води в резултата и направи доста по-сложни комбинации. Изключително съм доволен и щастлив, че мога да работя с такъв спортист като нея."

Запитан дали опитът ще бъде това, на което ще се разчита в оттук нататък, Георгиев отговори: "Много, много труд. Ние сме си извоювали медала още в България."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава борбата с огнената стихия в Турция
Продължава борбата с огнената стихия в Турция
Четири села са застрашени от пожара на Пелопонес
Четири села са застрашени от пожара на Пелопонес