НОВИНИ

СЗО: 700 000 са починалите от COVID-19. Няма пощадена страна

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
21:12, 07.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Американският държавен департамент е отправил препоръка към американските граждани да избягват да пътуват до Гърция заради разпространението на коронавируса.

Швейцария е подписала договор с американска биотехнологична компания за доставка на 4,5 милиона дози ваксина против COVID-19. Правителството преговаря и с друга компания и е вложило в проекта 300 милиона швейцарски франка.

Според японската телевизия пък, Япония би могла да получи британска ваксина между януари и март догодина.

Сред най-засегнатите от пандемията области в Испания са Баската. Арагон, Каталуния и Кастилия и Леон, където 32- хилядният град Аранда дел Дуеро от днес е в 14-дневна карантина. Влизането и излизането от града са забранени.

Франция регистрира повишаване на случаите на зараза с над 33% за една седмица.
Във втория по големина град в Дания - Орхус, има взрив на коронавирус. За денонощие случаите в страната стигнаха 121, една четвърт от тях са в Орхус.

Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО: Над 18,5 милиона са случаите на зараза,700 000 са починалите. Няма пощадена страна. Бедни, средно богати и много богати държави са поразени тежко. Двете Америки остават настоящият епицентър на вируса.

От януари насам Фейсбук е заличил 7 милиона поста с невярно съдържание във вразка с вируса, което би могло да навреди, ако потребителите му повярват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни и вертолет "Кугър" се включиха в гасенето на пожарите в Сливенско и Хасковско
Военни и вертолет "Кугър" се включиха в гасенето на пожарите в Сливенско и Хасковско
При по-малко публика протича мачът ЦСКА 1948 срещу ЦСКА - София
При по-малко публика протича мачът ЦСКА 1948 срещу ЦСКА - София