НОВИНИ

Температури следобед ще достигнат до 28°

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 22.05.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчев и по-топъл в сравнение с вчера ще е днешният ден. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 23° - 24°, по Черноморието - между 18° и 21°.

Температурата на морската вода е от 14° по северното крайбрежие до 17° по южното. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и тихо. Минималните температури също ще се повишат, в сравнение с предишните сутрини и в по-голямата част от страната ще бъдат между 10° и 14°.

И утре времето ще е слънчево, преди обяд с разкъсана облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

Предимно слънчево ще е утре и по Черноморието. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е от 13° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде слабо, а вятърът - слаб, от югозапад.

И в планините ще преобладава слънчево време. Максималните температури по върховете ще са между 7° и 9°, а в курортите ще са между 21° и 27° градуса, на Алеко - около 15°. Ще духа умерен югозападен, по-високите части западен вятър.

Поглед и към Континента - на много места над Западна и над Централна Европа ще е облачно и с превалявания от дъжд, в някои райони и придружени от гръмотевици. Слънчево и топло ще остане в Испания и Португалия, с изключение на най-южните части, където също се очакват валежи. На Балканите също ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните северозападни райони, но ще остане почти без валежи.

У нас и през следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност, над повече райони в понеделник, а във вторник главно в следобедните часове над планините. Вероятността за валежи обаче е малка. Очакват се отново температури над 30°.

Към средата на седмицата над Западна България ще се развива по-мощна купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
Наско Сираков ще разкрие бъдещето на Левски на 24 май
Наско Сираков ще разкрие бъдещето на Левски на 24 май