НОВИНИ

Температурите ще достигнат 29° утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 29.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Пореден ден с температури в широки граници - от 12° в северозападните райони до 27° в югозападните. И днес на морския бряг беше твърде хладно, но това в близките дни ще се промени.

След 16° в Бургас днес, откъдето е и снимката, също от днес, утре ще бъде 23°, а на Великден - почти 30°. Температурата на морския бряг обаче все още е около 13°.

По-топло в сравнение с днес ще бъде утре в цялата страна, с максимални температури между 24° и 29°, по Черноморието - между 16 и 23 градуса. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен южен вятър, но в следобедните часове на места ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност на морския бряг и в планинските райони.

За тези, които ще стават рано - в сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще е намалена, а минималните температури ще бъдат между 5° и 10°.

В планините ще бъде ветровито, с умерен, временно силен югозападен вятър. И там след слънчевото начало на деня, след обяд ще има повече облаци, а на места - и валежи, при тези температури - дори и по най-високите върхове вече от дъжд. Възможни са и гръмотевични бури.

Слънчево и по-топло ще е утре и почти навсякъде на Балканите. Температурата на морската вода по бреговете на южната ни съседка Гърция е малко по-висока, от 15° на остров Тасос до 17° на Корфу.

Слънчево ще бъде утре и на Апенините, както и на Пиринеите, където ще има райони със следобедни превалявания. С валежи от дъжд ще бъде на много места в Европа. И докато в северните части от континента ще продължи да превалява все още сняг, у нас в събота и неделя се очакват температури, типични за лятото. Ще бъде предимно слънчево, но не са изключени и райони със следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Западна България. Захлаждане, проливни валежи и силни гръмотевични бури ще има в понеделник.

Във вторник максималните температури ще бъдат още по-ниски, но ще вали вече само в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция с критичен брой новозаразени с COVID-19
Турция с критичен брой новозаразени с COVID-19
В първата си реч пред Конгреса Байдън изложи голям инвестиционен план
В първата си реч пред Конгреса Байдън изложи голям инвестиционен план