НОВИНИ

Тийм е уверен преди старта на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:29, 31.08.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
тийм уверен старта open

Доминик Тийм не започна по най-добрия начин подготовката си за US Open, след като отпадна още в първия кръг на Western & Southern Open миналата седмица. Въпреки това световният номер 3 изрази увереност, че ще промени ситуацията преди началото на турнира от Големия Шлем.

Австриецът е поставен под номер 2 в схемата и се спряга като основен претендент на световния номер 1 Новак Джокович, по пътя на сърбина към 18-та титла от Големия Шлем и четвърта на "Флъшинг Медоус". Двамата играха във финала на Australian Open по-рано тази година, като Ноле спечели оспорваният двубой с 3:2 сета.

Тийм взе участие миналата седмица на Мастър турнира в Синсинати, който зарадаи COVID-19 тази година се проведе в Ню Йорк. Там 26-годишният тенисист пропусна първия кръг, но във втория допусна тежко поражение от Филип Крайнович, печелейки едва три гейма.

„Мачове като този се случват. Не играх най-добрия си тенис. Точно това и стана причина за лошия резултат. Знам силните си страни и че мога да преобърна нещата за отрицателно време. Надявам се да се справя по-добре на US Open“, сподели Тийм.

Доминик стартира кампанията си в Ню Йорк срещу испанеца Хауме Мунар. Двамата играха по време на последния турнир преди прекъсването в Бразилия като австриеца се наложи, а впоследствие вдигна и трофея в страната на кафето.

Сега заради решението и Мастърс турнира и US Open да бъдат проведени в Ню Йорк, Тийм му се наложи да остане в същия град, нещо, което рядко се случва на тенисистите.

„Нормално, когато загубиш…се качваш на самолета и отиваш на различно място. По-лесно е да забравиш за поражението. Тук ще сме за известно време. Така че не е лесно да забравя за загубата, да мисля за други неща. Последните дни, разбира се, тренирах и се подготвях за US Open“, завърши той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиндлиян: Държанието на Папазов е позор
Хиндлиян: Държанието на Папазов е позор
ЦСКА 1948: Балъков и Юруков ще имат малко по-различни позиции
ЦСКА 1948: Балъков и Юруков ще имат малко по-различни позиции