НОВИНИ

Топ 5 на легендите, които не са печелили Ролан Гарос

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
15:21, 28.05.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Борис Бекер
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Откритото първенство на Франция по тенис е единственият турнир от Големия шлем, който се играе на клей. За познавачите на този спорт е пределно ясно, че това покритие създава много неприятности дори на най-големите състезатели. В историята на турнира обаче има легендарни имена, които никога не са печелили титла от Ролан Гарос.

Тазгодишното издание стартира на 30 май, като българското участие в основната схема се изчерпва с Григор Димитров. Представянето на най-добрия ни състезател в Париж ще можете да гледате на живо по БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg.

Топ 5 на големите тенисисти, които не са печелили турнира във Франция:

Номер 5 – Джон Макенроу

В света на тениса има много малко постижения, които Джон Макенроу не притежава. Трофей от Ролан Гарос е едно от тях. Той е смятан за един от най-добрите, стъпвали някога на корта. Макенроу беше най-близо до титлата през 1984 година, когато беше на едва два сета от трофея, но загуби финала от Иван Лендъл.

Номер 4 – Пийт Сампрас

Пийт Сампрас няма много приятни спомени от Откритото първенство на Франция. Обичайно големият тенисист излиташе рано от надпреварата. Дори типичният стил на сервис и волетата не успяваха да му помогнат да се пребори с тази специфична настилка в Париж. Най-добрият му резултат е от 1996 година, поражение на полуфиналите от Евгени Кафелников.

Номер 3 – Стефан Едберг

Едберг, който има шест трофея от Големия шлем, често е заявявал, че не е бил много добър на клей, но въпреки това се е връщал всяка година, тъй като това е била добра подготовка за Уимбълдън.

Номер 2 – Борис Бекер

Изненада, нали? Един от най-популярните играчи от 90-те години никога не е триумфирал в Париж. Въпреки че тази настилка никога не му е била по вкуса, Борис Бекер не съжалява за усилията, които е положил на червения корт. Той достига полуфиналите на Ролан Гарос 3 пъти, но в крайна сметка не успя да спечели трофея.

Номер 1 – Мартина Хингис

Швейцарката, чиято кариера продължи около две десетилетия, спечели редица титли на сингъл. Френската корона обаче остана извън витрината й. През 1999 година Мартина Хингис загуби финала срещу Щефи Граф. Тогава тя бе толкова разочарована, че дори не искаше да излезе за награждаването. След усилията, положени от майка й, Мартина Хингис все пак се появи, за да вземе трофея за второто място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция представи дигиталния си ковид сертификат
Гърция представи дигиталния си ковид сертификат
Прекратиха мандата на кмета на Калояново, хванат да шофира дрогиран
Прекратиха мандата на кмета на Калояново, хванат да шофира дрогиран