НОВИНИ

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел е отрицателен

третият тест коронавирус ангела меркел отрицателен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:03, 30.03.2020
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Третият тест за коронавирус на канцлера Ангела Меркел е отрицателен, но германският лидер ще остане под домашна карантина през следващите дни, заяви неин говорител, цитиран от АФП.

65-годишната Меркел е в самоизолация в жилището си в Берлин малко повече от седмица, след като на 22 март стана ясно, че лекар, който й е направил ваксинация два дни по-рано, е заразен с вируса.

"Третият тест на канцлера също се оказа отрицателен. Канцлерът ще продължи да извършва официалните си дейности под карантината в дома си в следващите дни", заяви говорителят на Меркел.

До момента не е ясно дали германският канцлер ще бъде подлагана на още допълнителни изследвания. Хората, които са контактни с потвърдени случаи на COVID-19, обикновено трябва да останат в самоизолация за 14 дни. Докато е в изолация, Меркел продължава да работи и провежда правителствени заседания чрез видеовръзка.

В събота тя публикува аудио обръщение, в което благодари на германците, че спазват безпрецедентните мерки и избягват ненужните социални контакти. Тя също помоли за търпение, като каза, че е твърде рано да се каже кога ограниченията могат да бъдат облекчени.

В Германия са регистрирани над 57 000 случаи на коронавирус и 455 смъртни случая, сочат данни на Института на Робърт Кох.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа в Благоевград
Тежка катастрофа в Благоевград
Задава ли се проблем с боклука в София?
Задава ли се проблем с боклука в София?