НОВИНИ

Украинският депутат Антон Киссе: Одеса е укрепена, голямата битка е за Мариупол

bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 24.03.2022
Чете се за: 02:10 мин.
По света
Слушай новината

Антон Киссе е депутат в Украинския парламент и председател на Асоциацията на българите в Украйна.

"Намирам се в Одеса, вчера цял ден работих тук, срещнах се с ръководството на областната управа и администрация. В момента един автобус с 50 човека от Николаев пътува към Одеса и ще се отправи към България. Автобусът ще пристигне в Поморие", каза Киссе пред "Денят започва".

Сраженията в Одеса продължават, вчера вечерта е имало стрелба. По-предната нощ депутатът е бил в Бесарабия, където е станал свидетел на друга голяма стрелба.

"Одеса е укрепена и не виждаме опасност руската войска да проникне. Нашите военни също го коментират. Най-голямата битка е в Мариупол, там има големи разрушения, жертви, разрушени сгради. Не е известно колко са загиналите. Харков и Чернигов също са под обстрел", обясни Антон Киссе.

Сраженията за Мариупол не стихват, жилищен район в Киев попадна под обстрел

Мариупол е стратегически град, индустриален и затова руската армия иска да го превземе, разказва депутатът. За възстановяването на инфраструктурата в страната ще трябват средства от порядъка на 60 млрд. долара. Най-голямата трагедия обаче е загубата на човешките животи, коментира Киссе.

"Ситуацията в Украйна се измени много. Най-важното е, че се появява ново поколение, млади хора, които мислят по друг начин и не може да се противопоставиш на тази реалност", каза още той.

Смята, че нанесените щети от военните действия ще се отразят поколения напред. Благодари на българските власти и градовете, които приемат украински бежанци и им помагат.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът ще участва в срещата на върха на НАТО
Президентът ще участва в срещата на върха на НАТО
Украински бежанци продължават да пристигат на Централната гара в София
Украински бежанци продължават да пристигат на Централната гара в София