НОВИНИ

Утре ще е предимно слънчево, с температури до 23°

bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 26.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Във вторник сутрин в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност, които ще се задържат до около обяд.

Денят ще започне с температури между 5° и 10°, но към следобеда ще достигат стойности от 18° до 23°. През деня ни очаква предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Преди обяд на отделни места по морето ще има условия за мъгла или ниска облачност. След обяд над Черноморието ще е слънчево. Температурите по крайбрежието ще са около 20-21°.

Слънце и в планините. Там ще духа слаб до умерен южен вятър. Температури в курортите - от 10 до 19 градуса.

Утре само в най-крайните северозападни райони на Балканите облачността ще е по-значителна и там ще има валежи, докато над останалата част от полуострова към следобеда ще е слънчево.

Атлантически циклон ще определя дъждовното време на Британските острови, Франция и Пиренеите. Ще превали и в страните от Централна Европа. Облачно, на места със значителни валежи от дъжд ще е в Италия, а причина за проливния дъжд на Апенините е средиземноморски циклон.

Той ще се премества на югоизток, ще засегне и Балканите, включително и нашата страна, повече южната половина в сряда и в четвъртък, като има повишена вероятност в крайните югоизточни райони и за по-съществени количества на валежите. Дневните температури ще започнат да се понижават.

В петък вятърът ще се обърне от запад-северозапад, ще се усили, и с него през почивните дни понижението на температурите ще продължи.

В неделя дневните ще са предимно между 11° и 16°. Остава и повишена вероятността за слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипи на Столичната община помагат на самотни, болни и възрастни хора
Екипи на Столичната община помагат на самотни, болни и възрастни хора
В търсене на будители: Българинът в САЩ, който направи филм за България
В търсене на будители: Българинът в САЩ, който направи филм за България