НОВИНИ

В памет на командос Емил Шарков и загиналите служители на МВР ще се проведе благотворителен турнир

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 22.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

На 28 и 29 октомври ще се проведе седмият благотворителен футболен турнир в памет на загиналия командос Емил Шарков. Събитието има за цел да подпомогне семействата на загиналите полицаи и служители на МВР.

В "Още от деня" съпругата на Емил Шарков - Милена Шаркова разказа за фондацията на негово име, за общността на семействата на загинали служители на МВР и за силата да продължиш напред.

"За седма поредна година правим този футболен турнир в памет на Емо, защото за мен това е най-добрият начин да честваме неговата памет, чрез спорта, амбицията и честната игра. По този начин обвързваме силата на спорта и с благотворителна кауза", каза тя.

Подкрепата за фондацията "Емил Шарков" идва основно от МВР. Преди четири години е създадена и общността "Деца на бащи-герои". Милена Шаркова споделя, че запознанствата и общите срещи със семействата са довели до сплотеност, е помогнала на общността и на всички, които още не са се съвзели след загубата на своя баща или съпруг.

"Децата, които са официално в кампанията на МВР са 102. След като фондацията взе ролята на медиатор, с нас се свързаха и много семейства, които не са официално в кампанията поради някакви нормативни пречки или чисто чиновнически бариери. Те са част от нашето семейство и фондацията ги подкрепя", каза още Шаркова.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа между 4 коли в Пловдив
Верижна катастрофа между 4 коли в Пловдив
Милен Керемедчиев: ЕС няма единна позиция за решаване на енергийната криза
Милен Керемедчиев: ЕС няма единна позиция за решаване на енергийната криза