НОВИНИ

В кои градове у нас заведенията са с вечерен час?

bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 30.10.2020
5718
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Въвеждат вечерен час за заведенията на няколко места в страната заради ръста на заразени с COVID-19.

Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч. съгласно заповедта на министъра на здравеопазването (12 ноември). Заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб. Целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

В Пловдив общината реши да наложи краен час на работа за ресторанти и кафенета до 23.30 ч.

В Благоевград кафенетата, ресторантите и заведенията за бързо хранене ще работят до 21.00 часа. Забранено е също провеждането на сватби и кръщенета. Хората ще бъдат призовавани да спазват мерките по два пъти на ден чрез озвучителната уредба в централната част на града.

Как ще работят заведенията и магазините при новите мерки

В Кресна заведенията ще обслужват клиенти до полунощ. Ограничават се посещенията в казината, като не се допускат посетители след 22.00 ч. Въвежда се и вечерен час за малолетни и непълнолетни до 20.00 ч. Заповедта е в сила до 12 ноември включително.

В Симитли се забранява работата на заведенията за хранене и развлечения след 22.00 ч. Преустановява се дейността на всички пазари, базари и тържища на открито и закрито. Освен това се въвежда вечерен час за непълнолетни от 20.00 до 6.00 ч.

В Пловдив се въвежда ограничено работно време до 23.30 ч. на заведенията от типа коктейл бар и се забранява посещението на непълнолетни без придружител в моловете.

До 8 ноември се затварят нощните заведения и дискотеки в Русенско, освен това се спират масовите мероприятия на закрито и открито. Допуска се провеждането на сватби, кръщенета и семейни тържества при условие, че не се събират повече от 30 души. На работодателите се препоръчва да прилагат дистанционна форма на работа, а ако това не е възможно, да се осигури разстояние от минимум 1,5 метра между хората, да се ползват защитни средства и да се извършва дезинфекция поне четири пъти дневно.

Още от края на миналата седмица в Търговище бяха въведени допълнителни мерки. Наложена е забрана за работа на всички дискотеки и увеселителни заведения. Забранява се организирането на семейни и фирмени тържества, както и масови прояви на закрито. Въведе се и пропускателен режим в обектите от търговската мрежа. Допълнителните мерки ще бъдат в сила до 2 ноември.

Забрани и вечерни часове: В кои градове у нас мерките са най-строги?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как жителите на Бургас усетиха земетресението в Егейско море
Как жителите на Бургас усетиха земетресението в Егейско море
Оставиха в ареста Васил Капланов - Каплата, заподозрян за изчезването на Янек Миланов
Оставиха в ареста Васил Капланов - Каплата, заподозрян за изчезването на Янек Миланов