НОВИНИ

Вердаско предприема съдебни дела срещу организаторите на "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:52, 30.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
вердаско предприема съдебни дела организаторите ролан гарос
Снимка:

Действията на испанеца са продиктувани от недопускането му до участие на последния за годината турнир от Големия Шлем заради положителен тест за коронавирус.

Както, може би, знаете през август Вердаско беше диагностициран с коронавирус и прекара болестта безсимптомно.

Бившият член на топ 10 заяви, че по-късно той е дал отрицателни проби за COVID-19, но през миналата седмица е бил с положителен.

Левичарят е поискал да се подложи на втори тест, но организаторите на Откритото първенство на Франция отказаха и не го допуснаха до участие.

Така Вердаско не можа да вземе 17 поредно участие на турнира в Париж, където най-доброто му постижение достигането до четвърти кръг цели седем пъти.

"Възнамерявам ли да ги съдя? Да, очевидно. Никой не вярва, че турнир като "Ролан Гарос" може да направи това, не може. Тук не става въпрос за пари. Това е вредата, която ви се нанася като личност и на професионално ниво", каза 36-годишният Вердаско за Кадена СЕР.

В момента испанецът заема 59-то място в световната ранглиста и заедно с Милош Раонич, Кайл Едмънд и Белинда Бенчич не можа да вземе участие в тазгодишния Рoлан Гарос.

Междувременно след решението на организаторите, Вердаско си е направил нов тест, който е бил отрицателен и затова той ще подаде иск в съда.

Това не е първият подобен случай тази година в Париж, след като по-рано Дамир Джумхур също не беше допуснат до участие, тъй като неговия треньор Петър Попович даде положителен тест за COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК представи първия доклад по новия механизъм за върховенството на закона
ЕК представи първия доклад по новия механизъм за върховенството на закона
Соколов отново най-полезен при втория успех на Динамо
Соколов отново най-полезен при втория успех на Динамо