НОВИНИ

Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 26.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив. Пострадали при инцидента няма, но едното платно на магистралата остана затворена за часове, което причини огромни задръствания.

Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

Инцидентът на автомагистралата се е случил около 16.30 часа в близост до разклона за село Цалапица. В трите автомобила са пътували общо четирима мъже.

Според участниците във верижната катастрофа, чиито автомобили са напълно изгорели, причина е пътно- транспортно произшествие с други два автомобила, което се е случило точно преди тях.

"Преди мен имаше катастрофа, двете коли бяха спряли, аз ги вядах отдалеко, опитах се да отида на дясно, но имаше много коли в дясната лента, каращи много бързо и реших да спра. Спрях и тъкмо започнах да гледам в другата лента да видя кога ще мога да се включа и ме удариха отзад", казва потърпевшият Здравко Милушев.

В следствие на удара едната кола е пламнала веднага.

"Средната кола се запали и просто всеки тръгна да избяга да не се запали, просто никой не си придвижи колата преди това", каза Валентин Кочев.

Огънят е обхванал и другите два автомобила, както и треви в района на магистралата. Два екипа на пожарната от Стамболийски потушиха пламъците, но колите са унищожени напълно. Участниците в другата катастрофа също не са пострадали.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Репортер: Галена Паскова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАЗД сформира кризисен екип по случая с насилие над дете в Свиленград
ДАЗД сформира кризисен екип по случая с насилие над дете в Свиленград
България с два финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна
България с два финала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна