НОВИНИ

Виктория Томова загуби от световната №5 на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:40, 29.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
виктория томова загуби световната втория кръг уимбълдън
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на Уимбълдън след загуба с 4:6, 3:6 от световната №5 Мария Сакари от Гърция.

В първия сет двете си размениха три поредни пробива между третия и петия гейм, но за съжаление два от бяха на сметката на гръцката тенисистка, което се оказа решаващо по пътя ѝ към успеха с 6:4.

Във втората част Сакари проби за аванс от 2:1, а в следващия гейм отрази брейкбол, за да поведе с 3:1. При 3:5 Вики Томова сервираше за оставане в двубоя и въпреки че отрази цели четири мачбола при петия Сакари взе своето и се класира за третия кръг в Лондон.

В следващата фаза световната №5 я очаква мач срещу германката Татяна Мария, която се справи с 26-та в схемата Сорана Кърстя в три сета - 6:3, 1:6, 7:5.

Виктория Томова може да бъде доволна от представянето си в сезон на трева, след като миналата седмица в Ийстборн игра четвъртфинал, а в първия кръг на Уимбълдън надигра Дария Савил, записвайки втората си победа в основната схема на турнир от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ромелу Лукаку се завърна в Интер
Ромелу Лукаку се завърна в Интер
Елеонора Митрофанова коментира изгонването на 70 руски дипломати
Елеонора Митрофанова коментира изгонването на 70 руски дипломати