НОВИНИ

Волята на жребия не бе благосклонна към Григор Димитров

Борил Гочев
от Борил Гочев
07:57, 05.02.2021
Чете се за: 01:04 мин.
Тенис
волята жребия благосклонна григор димитров

Първата ни ракета определено нямаше късмет и в първия кръг ще срещне шампиона от Us Open 2014 и бивш финалист в Мелбърн, Марин Чилич.

Въпреки че хърватинът имаше тежка изминала година, той си остава опасен съперник и със сигурност на Григор Димитров няма да му бъде лесно на старта на Australian Open 2021.

Това ще бъде общо седма среща между Чилич и Димитров, като до момента Марин има предимство в преките им двубои, 4-2 победи.

Поводи за оптимизъм, може би, ни дава фактът, че Григор е спечелил единствения им двубой на ниво Голям Шлем. Това се случи на Ролан Гарос 2019-та, когато в много оспорван двубой българинът надделя след петсетова битка, продължила 4 часа и 35 минути.

Именно това си остава и последният мач помежду им, а ето, че година и половина по-късно, съдбата отново ще ги изправи един срещу друг на турнир от Големия Шлем.

При успех, първата ни ракета ще срещне във втория кръг Алекс Болт или Норберт Гомбос, а в трети кръг го очаква евентуално Пабло Кареньо Буста. Испанецът обаче ще трябва да преодолее в първи кръг Кей Нишикори, който заради контузия също не беше сред поставените тенисисти в жребия.

В тази четвъртина е и миналогодишния финалист Доминик Тийм, който започва срещу Михаил Кукушкин, а в трети кръг има шанс да срещне Ник Кирьос или Юго Умбер.

Австриецът попадна в половината на световния номер 1 Новак Джокович, който изтегли коварен жребий и в първия кръг ще играе срещу французина Жереми Шарди.

Рафаел Надал пък започва похода си към втори триумф в Мелбърн с двубой срещу Ласло Джере.

Един от скритите фаворити, Данил Медведев, ще играе в първия си двубой срещу финалиста от последното издание на Sofia Open, Вашек Поспишил.

Шампионът от София пък, Яник Синер, започва срещу номер 11 в схемата Денис Шаповалов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волен Сидеров: Сред моите съратници надделява мнението да отидем сами на изборите
Волен Сидеров: Сред моите съратници надделява мнението да отидем сами на изборите
Доц. Кунчев за британския щам: Ако досега сме спазвали дистанция 1,5 м, сега трябва да е 2,5 м
Доц. Кунчев за британския щам: Ако досега сме спазвали дистанция 1,5 м, сега трябва да е 2,5 м