НОВИНИ

Втори чист успех за Циципас, Зверев и Гофен загубиха сет, но продължават.

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 03.09.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Тенис
втори чист успех циципас зверев гофен загубиха сет продължават

Най-добрият гръцки тенисист, Стефанос Циципас записа втори успех с 3:0 сета на тазгодишния US Open и елиминира представителя на домакините Максим Креси.

Крайният резултат не отразява случилото се на корта, тъй като 168-ия в света Креси бе равностоен в големи периоди от мача на представителя на топ 10. Разликата дойде от по-голямата класа на Циципас, който реализира два пробива, които се оказаха напълно достатъчни за крайния успех.

Началото на двубоя бе много оспорвано като на двамата тенисисти им се наложи само веднъж да отразяват точка за пробив до 10-ия гейм. В него агресивната игра на американеца му осигури сетбол, при сервис на Циципас. Гръцкият тенисист обаче запази хладнокръвие и се измъкна от тежката ситуация.

Стигна се до тайбрек, в който седия в света властваше на корта и след 7:2 точки, поведе в сетовете.

Вторарта част отново започна с комфортни сервис геймове и за двамата, когато при 1:2 Креси за първи път се пропука. Чудесен ретур при 40:40 осигури на Стефанос възможност да пробие, а грешка на американеца при високо воле направи това факт.

Представителя на домакините обаче остана позитивен и веднага се добра до шанс да върне пробива, но Циципас се справи подобаващо и увеличи аванса си на 4:1.

До края на частта липсваха нови трудности за сервиращите и закономерно гръцкият тенисист спечели с 6:3.

В третия се, полуфиналистът от "Australian Open" 2019, бе по-активния от двамата като по-често стигаше до възможности за пробив. Въпреки това Креси оставаше непоклатим при всяка една от петте възможности в първите седем гейма.

В осмия, самия американец получи шанс при сервис на Циципас, но за пореден път гъркът се справи. Само гейм по-късно дойде и решителният пробив за него, което го доближи на само гейм от победата.

Сервирайки за мача, Стефанос не трепна и се класира за третия кръг след 7:6, 6:3, 6:4.

Там той ще играе срещу хърватина Борна Чорич, който имаше нужда от близо 4 часа и половина, за да се справи със съпротивата на Хуан Игнасио Лондеро.

Към следващата фаза продължават и други двама от топ 10, Александър Зверев и Давид Гофен. И двамата изгубиха сет, но ва край на сметка се справиха съответно с Брендън Накашима и Лойд Харис.

Напред продължава и младата канадска звезда Денис Шаповалов, който елиминира Куон Сонуу след 4 часа тежка битка и краен резултат 6:7(5), 6:4, 6:4. 6:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирландците: Не сме фаворити
Ирландците: Не сме фаворити
Джокович продължава уверено към третия кръг на "US Open"
Джокович продължава уверено към третия кръг на "US Open"