НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на Венци Чикагото заради агресията към лекар, задържан е за 72 часа

bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 18.01.2022 (обновена)
Чете се за: 06:27 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем и задържа за 72 часа Венцислав Ангелов-Чикагото заради вербалната агресия, прераснала в сбиване между него и д-р Ивайло Иванов. Мотивите на прокуратурата са, че той е извършил непристойни действия в кабинета на общопрактикуващия лекар в русенското Ново село, като го е обиждал, отправил закани, нападнал, съборил на земята и душил. Наказанието за това е от 3 до 6 години затвор.

Агресия срещу лекар заради поставена ваксина в Русенско

В момента Венцислав Ангелов е в ареста.

Тази сутрин в полицията са разпитани личният лекар и медицинската сестра. Д-р Иванов каза, че се чувства унижен, но не пожела да коментира случилото се. Адвокатът на Венцислав Ангелов заяви за БНТ, че от разпространения клип в социалните мрежи не става ясно кой първи е започнал боя. Венцислав Ангелов е известен с антиваксърската си позиция.

От епикризата на 49-годишния Димо Станев става ясно, че седмица след ваксинация с "Янсен" постъпва в болница в Русе с COVID-19. Близките му обаче не вярват, че е бил заразен.

"Не вярвам. Ако имаше зетят ми корона, аз щях първа да си отида. Трябваше да каже Димчо, върви си направи кардиограма, върви си мери кръвното, преслушай си дробовете. Двамата са виновни за мен - и докторът, и зетят ми", заяви Пенка Радева, тъща на починалия.

Димо е лекуван в болницата 6 дни, но умира след сърдечен арест. Никъде не се посочва, че ваксината е довела до смъртта му. От здравното министерство излязоха с позиция, че до момента няма случай на доказана причинно-следствена връзка между поставена ваксина срещу Ковид и смъртен изход.

МЗ: Няма нито един случай на доказана връзка между поставена ваксина срещу ковид и смъртен изход

"Тоя там юнак, където се е правил на бабаит, да вземе да прочете в сайта какво пише за ваксината пък тогава да търси сметка. Предстои да се докаже всяко едно съмнение дали има връзка с ваксината. Човекът щом е с толкова тежки заболявания, вероятно е сърдечен проблем, но какъвто и да е никой няма право да има такова отношение към лекаря", каза д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Кабинетът на д-р Ивайло Иванов в Ново село днес остана заключен. Пациентите му обаче го подкрепят изцяло и твърдят, че всеки доброволно се е имунизирал.

"Саморазправа, нямам думи просто. Аз не успях да доизгледам клипа докрай. То е жестокост, действия, които не са човешки. Няма събота, няма неделя. Всеки ден е тук, на работното си място и се грижи за селото", заяви Мариела Йорданова, кмет на село Ново село.

Хората от селото утре излизат на митинг в защита на д-р Иванов. А адвокатът на Венцислав Ангелов - Мариана Митова, ще пледира за неговата невинност. Според нея лекарят първи го напада физически.

"Г-н Ангелов не е престъпник. За съжаление, лекарят е този, който първи посяга към г-н Ангелов. Въпреки моето уважение към всички лекари аз считам, че би следвало в момента органите да не се влияят от общественото мнение, тъй като то е разделено на две. Едните защитават лекаря, другите не. Прокуратурата трябва обективно да си свърши работата", добави адвокатът Мариана Митова.

Венци Чикагото е задържан за 24 часа

По време на пандемията Венцислав Ангелов учредява партията "Истината и само истината", която обявява война на ваксините, COVID-19 за измама, а в агитационни материали призовава за смъртни наказания чрез обесване на всички политици престъпници.

През 2014 г. Ангелов е арестуван за "разпространяване на спекулативна информация, с цел дестабилизиране на банковата система". Той е съден и за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания.

Две години и половина се укрива в Европа, докато не бе екстрадиран от Германия през лятото на 2018 г. От затвора в Белене излиза предсрочно през 2019 г.

Отново агресия в Русе: Близки на пациент нахлуха в ковид отделение (Видео)

Трима души нахлуха в Ковид отделението на Университетската болница "Медика" в Русе, където се лекува техен близък. Заплашиха с убийство медицинския персонал и се стига до физически сблъсък с охраната и анестезиолога.

"Започнаха вербални нападки, заплахи за убийство, че ще ни убие, ако неговият близък почине в ковид сектора. Физически контакт имаше с охраната, хвана го за шията да го души, мене ме избута към кабинета, стигна до физически сблъсък и с реаниматора, анестезиолога, който дойде и него го заплаши, че ще го нарита надолу по стълбите", разказа д-р Станислав Павлов.

"Днес лечебното ни заведение ще подаде сигнал и до Българския лекарски съюз, те вчера излязоха със становище, също така и Българската болнична асоциация ще бъдат уведомени за неприятния инцидент", каза още Алисе Муртезова, административен директор на УМБАЛ "Медика" в Русе.

46-годишният агресивен мъж е задържан от полицията, а болницата е предприела допълнителни охранителни мерки, за да предпази пациентите и медиците.

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов посочи неточностите в играта и отрече слуховете за Кръстев
Стоилов посочи неточностите в играта и отрече слуховете за Кръстев
Ръст на заболелите от COVID-19 в Благоевградско: По 70 паралелки се карантинират всеки ден
Ръст на заболелите от COVID-19 в Благоевградско: По 70 паралелки се карантинират всеки ден