НОВИНИ

Юлиан Нагелсман: Важно е да се знае от всички, че ние се борим за титлата на Евро 2024

Юлиан Нагелсман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 25.04.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът германския национален отбор по футбол Юлиан Нагелсман даде интервю по-малко от два месеца преди началото на домашното европейско първенство, на което младият специалист е категоричен, че Бундестима ще се бори за титлата.

Бившият наставник на Байерн Мюнхен сподели още, че за него добро представяне на Евро 2024 ще означава достигане минимум до четвъртфиналите или полуфиналните на състезанието.

"Когато влизаш в турнири или в мач е логично да го правиш, за да спечелиш. Това е съвсем базова идея, която налагаме в отбора ни. Важно е да се знае от всички, че ние се борим за титлата, независимо дали говорим за треньорите, или за футболистите. Със сигурност трябва да прескочим груповата фаза, а след това един или два кръга в плейофите, за да може да говорим за успешно европейско първенство по отношение на резултатите", заяви младият специалист.

"В момента обаче е трудно да се каже с кой ще играем в елиминациите, тъй като можеш и от първо място да срещнеш много добър отбор. Най-лошият сценарий е да бъдем елиминирани още в групата". допълни Юлиан Нагелсман.

В последните години селекцията на Германия определено се представя под нивото си на големите футболни форуми, след като Маншафта отпадна в груповата фаза на Мондиал 2018 и Мондиал 2022, а между тях бе елиминиран още в осминафиналите на Евро 2020.

Европейското първенство по футбол в Германия през тази година ще се проведе в периода 14 юни - 14 юли, а всичко по-интересно от него ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на Българската национална телевизия (БНТ).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват лихвите по кредитите, увеличават се депозитите?
Намаляват лихвите по кредитите, увеличават се депозитите?
Проблеми с информационната система на кадастъра
Проблеми с информационната система на кадастъра