НОВИНИ

Виртуални шеги и закачки между Григор Димитров и Рафаел Надал

виртуални шеги закачки григор димитров рафаел надал
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 23.06.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров и Рафаел Надал направиха страхотно шоу за феновете по време на забавна онлайн видео сесия в сряда. Двамата са в Лондон, където се подготвят за започващия след няколко дни турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Испанецът и българинът си поговориха във FanJolt, платформа, в която известни личности виртуално се свързват помежду си, като взаимодействат в същото време и с фенове от цял свят.

Григор Димитров и Рафа Надал се забавлява много и се шегуваха помежду си, докато говореха по различни теми.

Една от най-интересните от тях бе свързана с любимия им спорт. Българинът попита своя колега дали ще го тренира, след като се откаже от професионалния тенис. Отговорът на Рафа Надал не закъсня, като коментира, че е прекалено скъп за Григор.

Григор Димитров: „Добре, какво ще кажеш за това? Хипотетично, че си приключил с кариерата си, да кажем след около 10 години. Ще ти се обадя и ще ти кажа: „Рафа, можеш ли да дойдеш с мен на три турнира на клей?“

Рафаел Надал: „Много съм скъп, човече“. (И двамата се смеят с глас.)

Григор Димитров: „Ще платя за два турнира, а третия ще ми го дадеш безплатно."

Рафаел Надал: „Разбира се, знаеш, че съм там. Не знам дали ще мога да помогна, но разбира се, ще дам всичко по силите си, за да успея. Но ако спечелиш титлата, ще трябва да направим голямо парти. Това е единствената ми молба към теб.“

Друга тема, която двамата тенисисти засегнаха, бяха зимните спортове. Димитров и Надал се попитаха взаимно дали някога са опитвали да карат ски, кънки, сноуборд или хокей на лед.

Григор Димитров:Играл ли си хокей? Можеш ли да караш кънки?“

Рафаел Надал:Никога не съм играл хокей. Нямаме лед в Майорка. Никога не съм опитвал и сноуборд. Пробвах да карам ски. Ходих, но като малък. Като дете ходех на ски всяка година поне за седмица. Но на 14-15 години трябваше да спра, когато започнах да ставам професионален тенисист. А ти, обичаш ли да караш ски?“

Григор Димитров: „Иска ми се да карам ски. Харесвам много сноуборда.“

Ракета номер едно на България не пропусна да поздрави Рафа, че става баща, а той от своя страна разказа малко за щастливата новина.

Рафаел Надал: "Винаги съм смятал, че ще стана баща в края на кариерата си, но съм щастлив. Не се случи както си мислех."

В крайна сметка и двамата благодариха на феновете, които се присъединиха към видео сесията, както и за подкрепата, преди да приключат разговора си.

Уимбълдън започва на 27 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен арест за обвиняемия за смъртта на Алена Щерк
Постоянен арест за обвиняемия за смъртта на Алена Щерк
Един загинал и трима тежко ранени при катастрофа край село Голец
Един загинал и трима тежко ранени при катастрофа край село Голец