НОВИНИ

Забраниха продажбата на алкохол в Еквадор като мярка срещу коронавируса

забраниха продажбата алкохол еквадор мярка коронавируса
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:13, 31.07.2020
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Властите в Еквадор забраниха продажбата на алкохол през почивните дни на по-голямата част от територията на страната. Целта е да се предотврати разпространението на коронавируса, съобщи на сайта си комитета за действие при извънредни ситуации.

Забраната ще важи за периода от 31 юли да 12 август и ще действа в 18 от 24-те провинции на страната. В шест от тях ще бъде затегнат полицейският час.

В момента общият брой на заразените с коронавирус в Еквадор възлиза на 84 370 души, а смъртните случаи са 5 657. Властите смятат, че още около 3 500 смъртни случая биха могли да са свързани с последици, предизвикани от коронавируса.

В Еквадор през март беше въведено извънредно положение, а през май някои от мерките бяха отслабени. В региони, където епидемиологичната обстановка позволява, частично възобновиха работата си търговските учреждения и общественият транспорт. По-късно бяха възобновени частично въздушните превози. Продължава да бъде в сила забрана за провеждане на обществени мероприятия, училищата са затворени и са ограничени междуградските пътувания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французин най-бърз в третия етап на Обиколката на България
Французин най-бърз в третия етап на Обиколката на България
16 души са задържани на протест пред резиденцията на Нетаняху
16 души са задържани на протест пред резиденцията на Нетаняху