НОВИНИ

Завръщането, което цяла Франция очаква – Бензема отново ще води атаката

завръщането цяла франция очаква ndash бензема отново води атаката
bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 13.06.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Завръщането, в което много хора не вярваха, че ще се случи до деня – 18 май 2021 г. Слухът, че топ нападателят Бензема ще се присъедини отново към отбора на Франция за Евро 2020 придобиваше нотки на съвсем реална новина. 18 май - денят, в който Дидие Дешан и Карим Бензема имаха насрочена среща, за да обсъдят подробно реабилитацията на острието на Реал Мадрид и на „петлите“.

Бензема бе отстранен от отбора през октомври 2015 г. заради скандал с изнудване на негов съотборник с видеозапис с интимно съдържание.

Вероятността Дешан да призове звездата на испанския гранд отново да защитава цветовете на Франция ставаше все по-осезаема. Феновете във Франция тръпнеха в очакване техният любимец отново да блести в редиците на националния тим.

Потвърждението очаквано стана факт още на 18 май вечерта, когато селекционерът на Франция обяви пред медиите, че Карим Бензема се връща в редиците на „сините“, след пет години и половина отсъствие.

Присъствието на Бензема в атаката на световните шампиони бе прието като огромна новина и облекчение, защото атаката на „петлите“ придоби още по-завършен и атрактивен вид, но и вид, изключително опасен за техните съперници.

Талантът на Бензема - възпитаник на лионската школа на Олимпик, придоби ново измерение в Мадрид. Той се превърна в неудържим нападател за Реал Мадрид в продължение на 12 години.

Кристиано Роналдо си тръгна от клуба, Гарет Бейл също, и именно на Бензема се падна отговорността да води атаката на мадридчани. Този сезон за пореден път той показа какво означава да си лидер и ефективен нападател със своите 30 гола и 9 асистенции в 46 мача.

Бензема, който не беше в състава на „петлите“ на Евро 2016, където Франция спечели сребърните медали след болезнена загуба на финала от Португалия, отсъства и от списъка на Дешан и в Русия преди три години. Бензема не успя да изгрее на стадиона в Москва и да усети насладата от това да си номер 1 в света с екипа на Франция. Световната титла дава на французите огромно самочувствие, което всъщност никога не им е липсвало, но e и голяма отговорност. Всички във Франция очакват с притаен дъх турнето на своите идоли на Евро 2020.

Очаква го и Карим Бензема. В разгара на своите 33 години той отново е звезда не само в Испания. От това лято „мечът“ в атаката на световните шампиони ще заблести опасно на европейски стадиони, приемащи мачовете от Евро 2020.

Внимание, Франция e още по-силна!

Автор: Вяра Кръстева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Хари Труман до Доналд Тръмп - впечатляващите моменти от визитите при Елизабет II
От Хари Труман до Доналд Тръмп - впечатляващите моменти от визитите при Елизабет II
Какви са условията за гласуване по време на ваканция?
Какви са условията за гласуване по време на ваканция?