НОВИНИ

Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, влиза принудително в психиатрия

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 27.09.2024
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

Жената, отправяла онлайн заплахи към певицата Дара Екимова, инфлуенсърката Ясмин Кирилова и музикалния продуцент Саня Армутлиева влиза за принудително лечение в психиатрична клиника. Районният съд в Пловдив постанови 28-годишната Гергана Неделчева да остане в лечебното заведение за максималния срок от 3 месеца, който е установен по Закона за здравето. Съдебно-психиатричната експертиза е установила, че Неделчева има психично заболяване.

В съдебната зала днес Гергана Неделчева беше доведена от медик от Центъра за психично здраве в Пловдив, където е била лекувана през последните две седмици. Според защитата й, Неделчева е преустановила заплахите към Дара Екимова след започване на делото.

"В крайна сметка е важно лицето да бъде лекувано, така че от една страна тя да има необходимото оздравяване и от друга страна пък да се създаде спокойствие от страна на пострадалите от нейните словесни заплахи и закани" коментира адвокатът на Дара Екимова Десислава Матева.

Ясмин Кирилова обаче твърди, че заплахите към нея са продължили още няколко дни след първото заседание в началото на септември.

"Не можеш да ми направиш нищо, не можеш да ме вкараш, ще убия детето - с детайли как ще го убие, какво ще направи. Общо взето се насочва към детето.Вероятно, защото знае, че това на мен ми е слабото място и определено си личи, че доста осъзнато пуска заплахите", обясни Ясмин Кирилова.

Съдебното заседание днес се проведи при закрити врата.

"Съдът удовлетвори нашето искане, предвид и това, което заяви вещото лице, че предложената страда от психично заболяване, опасна е за себе си и за околните и най-адекватното поведение и съобразяване с разпоредбите на Закона за здравето е настаняване в психиатрично заведение за срок от три месеца в град Кърджали", обясни Димитър Пехливанов от Районната прокуратура в Пловдив.

Гергана Неделчева е приела спокойно и без коментар постановлението на съда.Съдът определи майката на Гергана за неин попечител. Тя отрича дъщеря й да е отправяла заплахи.

"Тя е болна, има си диагноза, но всичко започват те, всичко е провокация от години. Просто искам да се разследва случаят, детето ми е невинно и се опитват по всякакъв начин в рамките на една година й се правят четири експертизи, това нормално ли е", коментира Стелияна Неделчева.

След решението на съда Гергана Неделчева беше отведена веднага към специализираната клиника. А Ясмин Кирилова призна, че сега е много по-спокойна, след като се е борила срещу продължилия две години тормоз.

"Определено се радвам, че първо тя ще получи помощ, защото тя наистина има нужда от такава и второ,че ние с Дара ще живеем някакъв спокоен живот", добави Ясмин Кирилова.

Ясмин Кирилова обяви, че сега усилията й ще бъдат насочени към законови промени, за да няма и други пострадали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Колев: Не мога да си обясня какво става
Иван Колев: Не мога да си обясня какво става
Локомотив София и Хебър си поделиха точката в "Надежда"
Локомотив София и Хебър си поделиха точката в "Надежда"