НОВИНИ

Зимна обстановка: Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 05.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Близо 780 машини почистват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава.

Жълт код за снеговалежи има в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за силен северен вятър има в Източна България.

Поради снеговалеж и снегонавявания е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по път I-1/E-79 в участъка Дунавци - Ружинци, в област Видин. Обходният маршрут е по път II-11 Дунавци - Арчар - Добри дол, по път III-112 Добри дол - Дреновец и по път III-114 Дреновец - Ружинци.

Ограничено е движението по път I-1/E-79 в участъка Белотинци – Смоляновци, в област Монтана, поради пътен инцидент. Шофьорите в участъка изчакват на място.

Тежка катастрофа в Монтанско взе жертва

За всички превозни средства е ограничено движението през „Троянски" проход.

Временно се ограничава движението по път II-11 Лом - Добри дол поради обилен снеговалеж и снегопочистване.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес

Снощи заради паднали дървета заради няколко часа беше затворен прохода на Републиката. Автомобилите се отклоняваха през прохода "Шипка", където обилният сняг не спира вече повече от 24 часа. 7 машини обработват постоянно пътното платно на прохода "Шипка".

Подробности за обстановката там вижте във включването на Десислава Петкова.

Забранено е движението на МПС над 3,5 тона през проходите „Дюлински“ и „Пампорово“. Ограничение за МПС над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета е в сила за прохода "Петрохан".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обилен сняг в София: На Витоша допускат само автомобили с вериги
Обилен сняг в София: На Витоша допускат само автомобили с вериги
Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес
Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес