НОВИНИ

Без Spirit of Burgas тази година

Няма да има „Spirit of Burgas”- тази новина потвърдиха от община Бургас.

bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 17.04.2014
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Няма да има „Spirit of Burgas”- тази новина потвърдиха от община Бургас. Поради силно намаления бюджет Централният бургаски плаж тази година ще остане без традиционните денонощия на алтернативна музика и хиляди меломани. Организаторите обаче обещаха да пренасочат силите си за догодина и да върнат фестивала в първоначалния му блясък. След като пет години поред „Spirit of Burgas” тормозеше пуританите в морския град по три денонощия на сезон, миналата година фестивалът се проведе в два дни и критиците на „бургаския дух” дори  го обявиха за мъртъв. Слуховете за празна 2014 година вече се потвърдиха -  от община Бургас заявиха, че двудневното издание не устройва никого и фестивалът губи от чара си и решиха да прескочат направо в 2015 година. Следващата година обаче музикалният фестивал ще се завърне в оригиналния си тридневен формат, категоричен беше Директорът на феста Димитър Маджаров.
Димитър Маджаров - община Бургас: "Просто средствата, които се отпускат, явно не достигат, след като не може да се премине в стария формат. За 2015 година ни предстои работа, която де факто започнахме в момента, в който се взе решение да няма тази година Спирит и всички сили ще се хвърлят за 2015 година.”
Маджаров заяви още, че фестивалът ще бъде фестивал в истинския смисъл на думата – с много сцени, с разнообразни жанрове, с  добри хедлайнери и групи. Тази година Общинския съвет гласува 150 хиляди лева за провеждането му, толкова беше и миналата година. Това е два пъти по-малка сума в сравнение с предходни години.

Автор: Веселин Григоров, Елена Стойчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици боядисват яйца за Великден
Ученици боядисват яйца за Великден
Жертвите след потъването на южнокорейския ферибот са най-малко девет (ОБНОВЕНА)
Жертвите след потъването на южнокорейския ферибот са най-малко девет (ОБНОВЕНА)