НОВИНИ

БНР тръгва на турне

Българското национално радио тръгва на турне с изпълнители от най-популярните радио формации.

bnt avatar logo
от БНТ
21:03, 07.05.2014
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Българското национално радио тръгва на турне с изпълнители от най-популярните радио формации. От медията използваха Международния ден на радиото и телевизията, за да представят новите рубрики и предавания под мотото "Властелинът на ефира", с които екипът на БНР ще отбележи 80-тата годишнина на най-старата медия в страната. Националното радио се ражда в далечната 1935-та година с царски указ, който гласи, че радиоразпръскването в Царство България става държавна собственост. Датата била 25 януари. Днес от ръководството обещаха паметният ден да бъде отбелязан с грандиозен концерт. Преди това обаче в радиопрограмите ще цари подготовка за празника - през спомени от златния фонд, лятно турне в големите градове до мащабен концерт с 250 музиканти и хористи в началото на декември.
Радослав Янкулов - генерален дирeктор на БНР: "Програма, която трябва и сигурно ще успее да покаже това богатство, което има и което представлява, забележете, най-старата медия в България."
От управителния съвет на радиото разкриха едва малка част от замисленото за отбелязване на юбилейната годишнина, но загатнаха за старта на конкурс за народна песен и хоро, както и отпечатването на юбилейна пощенска марка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три Кралици на пристанището в Лисабон
Три "Кралици" на пристанището в Лисабон
Няма причини за тревога в зачестилите напоследък слаби земетресения, успокоиха от БАН
Няма причини за тревога в зачестилите напоследък слаби земетресения, успокоиха от БАН