Пържоли за 249 лева на килограм се предлагат в голям столичен хипермаркет. Скъпото и рядкосрещано месо за стекове е говеждо от Австралия, което се нарича "вагу". Освен свинското, което масово се консумира по коледните празници, търговците у нас все...
Пържоли за 249 лева на килограм се предлагат в голям столичен хипермаркет. Скъпото и рядкосрещано месо за стекове е говеждо от Австралия, което се нарича "вагу". Освен свинското, което масово се консумира по коледните празници, търговците у нас все по-често залагат и на екзотични деликатеси. Има ли интерес към него и опрадвана ли е високата му цена?
Щом има търсене, има и предлагане, категорични са търговците, които са обогатили асортимента си със скъпото говеждо. Те обаче признават, че заради високата му цена, най-често го купуват ресторантьорите и ценителите на месните деликатеси.
Основна с това месо се приготвят стекове и скара, разясни Илия Иванов - търговец на месо и колбаси. Месото не е заредено спациално за празниците. Има го от 2 години на българския пазар.
"При нас продуктът е в охладено състояние и е с възможно най-добрите качества, които може да предложи това месо - с марморирана структура, равномерна тлъстинна, тъкан в мускула, която дава един превъзходен вкус", допълни търговецът.
За любителите на екзотични вкусове на пазара се предлагат и месни продукти от крокодил, бизон, газела, кенгуру и щраус. Тяхната цена също драстично надвишава цената на свинското. Например, може да опитате крокодилско филе за около 130 лева на килограм, ако ви е по вкуса и джоба.
Полет на началника на щаба на либийската армия загуби радиовръзка над Анкара