НОВИНИ

БНТ на фокус в днешния ден на "Медиамикс:" в Албена

Кои медии, журналисти и предавания ще си тръгнат с награди от 20-ото издание на фестивала  "Медиамикс" в Албена, ще стане ясно тази вечер.

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 07.06.2014
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Кои медии, журналисти и предавания ще си тръгнат с награди от 20-ото издание на фестивала  "Медиамикс" в Албена, ще стане ясно тази вечер. Днешният ден беше посветен на Българската национална телевизия - един от най-старите партньори и участници във форума. БНТ направи презентация "55 години по-силна от времето" и организира голямо плажно парти, с което завършва фестивалът. От времето, когато съседите се събираха пред единствения телевизор в квартала, до възможността да гледаме любимите предавания на лаптопите си, БНТ създаде поколения знакови лица в журналистиката, предавания - еталони в публицистиката и немалко първи опити - първи телевизионен филм, първи телевизионен театър и колкото и невероятно да ви звучи - първото телевизионно реалити.
Добрина Чешмеджиева: "Продължаваме да го правим и днес, първият уеб-сайт на БНТ е създаден през далечната 1998-а година."
Днес БНТ представя на Медиамикс вече 4 канала, он-лайн излъчване и подготвя приложения, чрез които ще влезе и в мобилните ни телефони. Повече от две десетилетия успява да съчетава мисията си на обществена телевизия с предизвикателствата на конкурентната медийна среда.
Райна Николова, медиен експерт: "Понеже БНТ не може да си позволи да е насочена само и единствено към определена категория от аудиторията, тя е длъжна да изпълнява всички обществени функции, това е очакването на цялата българска общественост."
Вяра Анкова: "Аз смятам, че точно това е каузата на една обществена телевизия - да осигури този дефицит на програмно съдържание, който частните телевизии по една или друга причина не го осигуряват."
Екатерина Генова, БНТ2: "Ние стигнахме до зрителите там, където те живеят и те ни търсят, да решаваме техните конкретни проблеми."
Както винаги, когато се съберат колеги, обаче, празничният дух премина в дикусия  - за очакванията към обществените медии и начините за тяхното финансиране.
Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: "Искам да ви кажа, че БНТ е единствената телевизия, която се финансира единствено и приоритетно от бюджета на държавата. Това е един много наболял, стар проблем на Българската национална телевизия и смятам, че в момента е дошло времето той да бъде разрешен."
Мото на фестивала тази година беше "20 години - огледало на медиите". Поглеждайки в него,  БНТ видя много поводи за удовлетворение и още повече възможности. Кои от тях ще бъдат превърнати в телевизионен продукт - ще видим на следващото издание на Медиамикс.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЕЗ КОМЕНТАР: Театрален фестивал в Румъния
БЕЗ КОМЕНТАР: Театрален фестивал в Румъния
Разорението на тракийските българи: разселението на жителите на село Чанакча
Разорението на тракийските българи: разселението на жителите на село Чанакча