НОВИНИ

Новини в 10 реда

Новини в 10 реда

новини реда
bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 07.07.2014
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
Дни на математиката в София
Президентът Росен Плевнелиев ще открие Международната конференция "Дни на математиката в София". Четири дневният форум се организира от Института по математика и информатика на БАН и в него ще участват български математици и информатици и чужди учени. По-късно президентът ще връчи държавни отличия на висши военни и на дейци на науката, културата и изкуството.
Имало е и друг опит за отвличане на Западния бряг
Шестимата заподозрени за  убийството на 16 годишния палестински юноша край Ерусалим, са направили опит да отвлекат друго момче два дни по-рано. 8-годишно дете от Източен Ерусалим е разказало пред полицията, че няколко души се опитали да го похитят от улицата. Момчето извикало майка си, която се борила с нападателите и била бита от тях, преди да на помощ да се притекат минувачи.
Лилия отваря още две пристанища след 1-годишно прекъсване
Две важни либийски пристанища ,възобновяват работа днес след близо едногодишна блокада. Очаква се Либия ще може да възобнови износа на петрол, след като преди няколко дни либийските бунтовници се съгласиха да освободят терминалите, завзети в края на юли 2013 година.
Европейски ден на шоколада
Днес е европейския ден на шоколада. Датата е избрана, защото на този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. Шоколадът е една от най-популярните храни и няма вероятност някога да излезе от мода. Най-новите научни изследвания потвърждават ползата му за здравето. Малки количества всеки ден предпазват от инфаркт и инсулт, и регулират кръвното налягане
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи стачката на енергетиците в Гърция
Приключи стачката на енергетиците в Гърция
Протест срещу задължителната евакуация във варненския квартал Аспарухово (ОБНОВЕНА)
Протест срещу задължителната евакуация във варненския квартал "Аспарухово" (ОБНОВЕНА)